web hit counter
Home / Familj / Mamman säger upp sig och släpper allt – för att öppna kafé och ge jobb åt personer med särskilda behov

Mamman säger upp sig och släpper allt – för att öppna kafé och ge jobb åt personer med särskilda behov

Att ha särskilda behov i form av i inlärningssvårigheter eller funktionsnedsättningar innebär helt klart svårigheter på arbetsmarknaden. Även om många förespråkar att alla ska ha samma förutsättningar, så är det få som lever som de lär.

Det är inte alla arbetsgivare som vill anställa personer med funktionsnedsättningar, trots att dessa inte vill något hellre än att jobba och bidra till samhället.

Detta var det som drev Karin York, en mamma från Arizona, att sluta sitt jobb och öppna ett kafé där hon anställer personer med särskilda behov.

”Dom är kapabla att jobba, du måste bara vara villig att ge dem en chans”, säger Karin York.

Karin York var bara 20 år när hon födde Spencer, som har diagnosen Downs syndrom. Att ta hand om en pojke med särskilda behov var helt stor omställning i livet, för att inte tala om utmaning.

Under Spencers uppväxt tyckte dock Karin att pojken kunde mer än vad som förväntades av honom. Då skolan inte kändes som en tillräcklig utmaning för Spencer vädjade Karin:

”Han kan göra mer. Han kan kalendern, han kan färgkoderna, låt oss lära honom något nytt”.

”De vill vara en del av något”

Då Karin såg större potential i Spencer såg hon till att bli special-lärare, för att se till att han utmanades.

Karin kom att se att det inte bara är Spencer som kunde mycket mer än vad som förväntades av honom, utan lik väl andra med funktionsnedsättningar.

”De vill ha en mening. De vill vara en del av något. Många av dessa personer är understimulerade och olyckliga”, sa Karin.

Sa upp sig och tog en risk

Det var det som fick henne att ta ett beslut som krävde en stor uppoffring från henne, och dessutom en väldigt stor risk.

Karin sa upp sig från jobbet, och valde att satsa allt på att starta ett kafé, där hon kunde anställa personer med särskilda behov, för att ge dem mening.

För att få hjälp med finansieringen startade Karin en Go fund me-sida, där hon förklarade sin affärsidé . Denna visade sig snabbt ge resultat. Då människor fullkomligt älskade initiativet.

Snart kunde Karin uppfylla sin dröm, och öppna kafét hon valt att döpa efter sin son: ”Spencer´s Place”.

Vilken underbart och framförallt vågat initiativ. Det är såna här människor vi behöver fler av. Dela gärna för att hylla denna fantastiska mamma som skapar möjligheter åt personer med särskilda behov. 

About admin

Check Also

Doctors insist wife pull plug on husband, she kisses him — then covers his trach

cott Hawkins was just 37 years old when his whole world turned into a nightmare. …