web hit counter
Home / Familj / Mamman dör 27 timmar efter förlossningen – då säger makens instinkt genast ”gå in på hennes dator”

Mamman dör 27 timmar efter förlossningen – då säger makens instinkt genast ”gå in på hennes dator”

Livet är skört och kan förändras snabbt.

Det är en påminnelse som man då och då behöver fundera över. En enskild händelse kan omkullkasta en hel tillvaro – och förvandla lycka och glädje till ett enda stort, ändlöst mörker.

Precis så var det för Matt Logelin.

Det var i mars 2008 som livet lekte. Han hade precis blivit pappa och svävade som på små moln när han bubblade av glädje.

Då inträffade mardrömmen.

Bara 27 timmar senare vändes allt upp och ned. Plötsligt befann han sig i sitt livs värsta stund. Men allt skulle ta en oväntad vändning när han satte i gång datorn en tid senare.

De träffades på high school, Matt och Liz. Relationen skulle komma att utveckla sig till deras livs kärlek, och det var som en saga. De höll ihop även efter skolåren och en dag bestämde de sig för att det var dags att gå till altaret och gifta sig, efter att ha varit ihop i åtta år.

Och det dröjde inte länge innan Liz blev gravid! Se så lycklig hon var här!

Deras släkt var lite utspridd och de hade många anhöriga på avstånd, och därför bestämde sig Liz för att starta en blogg, där hon skrev och berättade om allt som rörde graviditeten. Detta för att enkelt kunna hålla sina anhöriga uppdaterade. Bloggar var som bekant mycket populärt på den här tiden, för drygt tio år sedan.

Graviditeten var tuff. Liz drabbades av komplikationer och fick åka in på sjukhus. Genom att läsa bloggen fick släkt och vänner bekymrat veta hur allt gick.

Så i mars 2008 var det dags. Sju veckor för tidigt föddes lilla Madeline genom kejsarsnitt.

Glädjen hos mamma och pappa kunde förstås inte beskrivas med ord. Drömmen hade blivit sann – och de hade äntligen blivit föräldrar! Nu kunde ett helt nytt kapitel i livet börja. Se så stolt pappa var när han fick hålla Madeline!

Men det som skulle bli starten för föräldrarna, förvandlades till livets värsta mardröm. Mamma Liz fick bara träffa sin nyfödda dotter som hastigast – eftersom hon blev ordinerad vila 24 timmar efter förlossningen. Morgonen därpå var det dags för mamma att träffa pappa Matt och lilla dottern Madeleine igen.

Liz reste sig ur sängen och började gå så smått. Då kollapsade hon plötsligt på golvet.

27 timmar efter förlossningen avled Liz.

Hon dog av en massiv lungemboli (LE).

För pappa Matt var smärtan obeskrivlig.

Bara timmar efter att ha varit överväldigad av livets största glädje kom den mest hjärtskärande förlust som fanns att tänka sig. Sorgen var enorm.

Den ensamstående pappan var i desperat behov av att uttrycka sina känslor. Då fick han ett plötsligt infall att slå sig ned vid Liz dator.

Han öppnade datorn, hittade deras gamla gravidblogg och började själv att skriva.

Han skrev, och skrev, och skrev.

På samma plats som hans älskade Liz en gång i tiden hade berättat om graviditeten fick Matt nu ge utlopp för allt han hade inom sig, om sina känslor och om livet som änkling och ensamstående pappa.

Bloggen blev en inblick i hela Matts process efter det tragiska dödsfallet.

Ärligt. Öppet. Sårbart.

Snart spred sig nyheten om Matts blogg som han fortsatte efter det tragiska beskedet vidare – även utanför bekantskapskretsen.

Efter bara några månader hade han 40 000 läsare om dagen. Den bara fortsatte att växa lavinartat.

Läsarna, som de allra flesta Matt alltså aldrig tidigare hade träffat, blev som en extra familj för Matt. De började själva att dela med sig med alla möjliga råd och tips för att hjälpa honom gå igenom det svåra livet som ensamstående förälder.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att folk faktiskt skulle ge mig råd, eller att de faktiskt skulle hjälpa mig igenom den här processen, säger Matt.

Tipsen kunde handla om allt möjligt, som till exempel hur man som ensamstående sätter sig på ett flygplan med en bebis.

– Det hjälper mig, det hjälper mig varje dag. Jag menar, det handlar om hur saker och ting kommer vara för Madeline i framtiden och jag vill att hon ska se tillbaka om 20 år och tänka ’wow, hur lyckades han med allt det här?’, säger Matt och fortsätter:

– Jag vill att Madeline ska ha det livet som Liz hade önskat för henne. Hon betyder allt för mig, hon är det enda i hela världen som jag bryr mig om just nu.

När Matt var med i nationell tv i programmet Rachel Ray blev det ett känslosamt möte. Här kan man se klippet från programmet:

Ett så tragiskt öde, men jag är också så glad att Madeline har en så underbar pappa som Matt!

Överväg gärna att dela vidare den här rörande historien till alla dina vänner.

About admin

Check Also

Doctors insist wife pull plug on husband, she kisses him — then covers his trach

cott Hawkins was just 37 years old when his whole world turned into a nightmare. …