web hit counter
Home / Familj / Främling lyfter upp och bär iväg äldre dam – men det är vad han sedan gör med henne som skapar rubriker

Främling lyfter upp och bär iväg äldre dam – men det är vad han sedan gör med henne som skapar rubriker

Att gå på en konsert brukar för de flesta vara en rolig och spännande upplevelse. Vi vet nog alla hur det är, när man får gå och längta efter den där showen i några dagar eller veckor i förväg. Det är en härlig känsla, som nästan är bättre än själva konserten i sig.

Att gå på en konsert brukar för de flesta vara en rolig och spännande upplevelse. Vi vet nog alla hur det är, när man får gå och längta efter den där showen i några dagar eller veckor i förväg. Det är en härlig känsla, som nästan är bättre än själva konserten i sig.

Men även att gå på showen brukar vara en kul och intressant upplevelse. Förutom att se och lyssna på den eller dem som står på scenen är det också intressant att se vilken typ av människor som också är på plats.

När Thomas och Shayla Harwell skulle gå på en Brad Paisley-konsert i Houston, Texas, för några veckor sedan tog de också med sig sina tvååriga döttrar. Inför spelningen kunde paret nog inte ana att de själva snart skulle stå i fokus – efter att pappan gjort någonting som verkligen väckte uppmärksamhet på plats i arenan.

Familjen satt på sina platser, förväntansfulla inför konserten, när de plötsligt fick syn på en kvinna. Hon var lite äldre och fick verkligen kämpa med de många trappstegen när hon skulle gå på konsert med sin egen familj.

– Hon hade det jobbigt. Jag petade på min make och sa åt honom att hon kanske behövde hjälp, säger mamma Shayla till CNN.

Då lämnade Thomas sin stol och gick mot den gamla kvinnan.

Han gick fram och frågade om hon behövde hjälp och för de flesta skulle det kanske ha slutat där.

Men den här familjen var speciell.

Paret höll den gamla damens familj under uppsikt under spelningen. Anledningen? De antog att kvinnan skulle behöva hjälp igen när showen var över.

– Jag hjälpte henne ned för trapporna och hade inte tänkt lämna stället förrän jag också hjälpt henne uppför trapporna, säger Thomas till CNN.

Hjälpte henne – igen

Antagligen hade damen och hennes familj platser lite längre ned, för när de skulle gå hem igen behövde hon alltså gå uppför de många och jobbiga trapporna. Jag tror många kan känna igen sig i detta, och man ser ofta hur äldre människor får kämpa med trapporna.

Men det här var en envis dam. Hon ville försöka själv. Till slut insåg hon dock att det kanske ändå var bäst för samtliga inblandade om hon sa ja till Thomas när han erbjöd att hjälpa henne i trapporna.

Då tog Shayla en bild av sin make och den gamla damen:

Hon lade upp bilden på Facebook där hon skrev så här:

– Hörni allihopa, jag måste få skryta massor om min make i kväll! Han gjorde mig så stolt. När vi satt på våra platser och väntade på att showen skulle börja såg jag hur en äldre dam, hennes dotter och två unga barnbarn kämpade för att ta sig nedför trapporna. Den gamla damen hade det tufft. Jag pekade ut dem för Thomas och sa att de kanske behövde hjälp. Han inte bara hjälpte henne att ta sig till sin plats. Hon orkade nämligen inte ta sig upp för trapporna sedan, så han bar henne!

När de kom upp till toppen av trapporna och Thomas satte ned kvinnan log hon mot honom och tackade så mycket för hjälpen. Denne vardagshjälte har arbetat som brandman i 15 år och förklarar att han tycker att alla borde hjälpa sin näste.

– Det är mitt jobb att hjälpa andra.

Vilken fantastisk vardagshjälte du är, Thomas! Dela gärna inlägget vidare för att hylla hans underbara insats!

About admin

Check Also

Doctors insist wife pull plug on husband, she kisses him — then covers his trach

cott Hawkins was just 37 years old when his whole world turned into a nightmare. …